Sezgin Yüksel'den "Yaşama Özdeş" Sergisi Gaziantep'te Açıldı
Ressam Sezgin Yüksel, SANKO Sanat Galerisi'nde yağlı boya eserlerinden oluşan "Yaşama Özdeş" sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Yüksel, sergi açılışında sanata dair düşüncelerini paylaştı.
Serginin açılışında konuşan Sezgin Yüksel, eserlerini Gaziantepli sanatseverlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. "Her varoluş sonsuz bir bütünün uzuvlarıdır" diyen Yüksel, sanatı ve yaşamı bir bütün olarak değerlendirdi. "Her şey sonsuz bir sevgiyi hak eder" ifadesiyle sanatın özünü vurguladı. Yüksel, yaşamın muhteşem organizması hakkında empati ve şefkatle yaklaşılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, yaşamın geçici olduğunu ve her şeyin bir bütünün parçası olduğunu ifade etti.
Sanatseverlerden Büyük İlgi
Sergi açılışına katılan ressam Şaban Pala, Yüksel’in eserlerinde hayatı tuvale başarıyla aktardığını vurgulayarak, "Tablolarda ne bir eksik ne de bir fazla var. Hocamızı kutluyorum" diye konuştu. Açılış sonrası, ressam Fatoş Tatar Eker ve SANKO Park AVM Pazarlama Biriminden Dilara Kenanoğlu, SANKO Holding adına Yüksel’e "Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı" isimli yayını takdim etti.
Sergi Ziyaretçilere Açık
Sergiye, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Özer Çağlar, ressam Ayşegül Bakkaloğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sezgin Yüksel’in 27 eserinin yer aldığı "Benim Yolculuğum" isimli sergi, SANKO Park AVM 3. katta bulunan SANKO Sanat Galerisi'nde 14 Kasım’a kadar her gün 12.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek.