Spor »

Kahramanmaraş’ta Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası Tamamlandı

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Türkiye Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası, 26 şehirden 485 pehlivanın katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu iş birliğiyle organize edilen şampiyona, Batıpark Deprem Şehitleri Er Meydanı'nda gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan yarışmalar, akşama kadar devam etti ve minikler, yıldızlar ile büyük erkekler kategorilerinde pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Hem sporcuların sergilediği azim hem de geleneksel güreşin ruhu bu organizasyonda kendini gösterdi. Tribünleri dolduran güreşseverler, müsabakaları büyük bir heyecanla takip etti.

Kahramanmaraşlı Pehlivanlar Öne Çıktı
Ev sahibi Kahramanmaraş’ın sporcuları, turnuvada sergiledikleri üstün performansla dikkat çekti. Minikler-yıldızlar kategorisinde Berat Özden 30 kilogramda, Selahattin Eyüp Kızıltaş 65 kilogramda ve Abdulkadir Cüce 80 kilogramda bronz madalya kazandı. Akif Yorgun ise 85-100 kilogram kategorisinde ikinci oldu. Büyük erkekler kategorisinde ise Kahramanmaraşlı güreşçiler, 50-55 kilogramda Cihangir Kekeç ve 70 kilogramda Ertuğrul Kahveci ile şampiyonluğu elde etti. 60 kilogramda Hasan Dağlı ve 80 kilogramda Utku Doğan ikinci olarak kürsüde yer aldı, 85 kilogramda ise Bedirhan Çalık üçüncü oldu. Özellikle 65 kilogram kategorisinde Furkan Üçoluk, İbrahim Kar ve Hacı Osman Yüce, ilk üç sırayı paylaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Baş Pehlivanlık Müsabakası Heyecan Verdi
Günün sonunda gerçekleştirilen baş pehlivanlık müsabakası da büyük bir heyecana sahne oldu. Ağırsiklet kategorisinde mücadele eden Kahramanmaraşlı sporcu Emirhan Nihat Yakut, güçlü rakipleri arasından sıyrılarak üçüncülük elde etti. Turnuvanın başpehlivanı ise Fatih Atlı oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bu şampiyona, organizasyon kalitesi ve katılım yoğunluğu ile büyük beğeni topladı. Gün boyu süren karşılaşmalar, sadece bir spor etkinliği olmanın ötesine geçerek bir geleneksel kültür şölenüne dönüştü. Tribünleri dolduran sporseverler, er meydanındaki her anı coşkuyla desteklerken, dereceye giren sporcular ödül ve madalyalarını düzenlenen törenle aldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.