Eğitim »

Diyarbakır'da Şiddetsiz İletişim Eğitimi Devam Ediyor

Diyarbakır'da düzenlenen şiddetsiz iletişim eğitimi, 17 ilçeden 60 öğretmenin katılımıyla devam ediyor. Eğitim, sanat temelli uygulamalarla şiddetsiz iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği iş birliğinde yürütülen "Şiddetsiz İletişim Yoluyla Yolda Sanat" projesi kapsamında, Kayapınar Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen eğitim programı devam ediyor. Bu eğitim, öğretmenlerin iletişim becerilerini güçlendirmeyi, öğrencilere daha anlayışlı bir şekilde yaklaşmayı ve okulda barışçıl bir iletişim kültürü oluşturmayı hedefliyor. Katılımcılar, sanat temelli uygulamalarla şiddetsiz iletişim, empati ve pozitif okul iklimi konularında etkileşimli çalışmalar yapıyorlar.

Eğitim Programının Detayları
Eğitim boyunca, öğretmenler sınıf içi uygulamalar ve örnek olaylar üzerinden deneyimlerini paylaşıyor. Şiddetsiz iletişimin sanatsal yollarla ifadesine odaklanarak, drama ve görsel sanatlar gibi çeşitli yöntemlerle iletişim becerilerini pekiştirme fırsatı buluyorlar. Projenin ilk aşamasında şiddetsiz iletişim eğitimi verilirken, ikinci aşamada Aralık ayında 'Şiddetsiz İletişim Yoluyla Sanat' çalışması yapılacak. Proje Koordinatörü Nevzat Can, eğitimlerin yapılandırılmış ve nitelikli olduğunu vurgulayarak öğretmenlerin edindikleri bilgi ve becerileri sınıflarına taşımalarının önemine değindi.

Projenin Amacı ve Beklentiler
Bütün Çocuklar Bizim Derneği Proje Sorumlusu Hazal Kaya, projenin iki aşamalı olduğunu belirterek, öğretmenlere mesleki yaşamlarında kullanılabilecek yeni araçlar kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Eğitimlerin öğretmenlerin karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olduğunu söyleyen Kaya, uygulamalı çalışmalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Şiddetsiz İletişim Eğitmeni Gizem Alav Şapçı, eğitim sürecinde öğretmenlerin kendi duygularıyla bağlantı kurmalarının önemine dikkat çekerek, çatışma çözümü konularında pratikler gerçekleştirdiklerini aktardı. Öğretmenlerden Mülkiye Kösek, eğitimin sadece öğretmenler için değil, veliler için de faydalı olması gerektiğini belirtti. Didem Selimoğlu ise iletişim konusundaki bu eğitimin duysal esneklik kazandırdığını ifade etti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.