Asayiş »

İstanbul'da İmamoğlu'na Yönelik Casusluk İddiaları: İtirafçı Gün'ün Açıklamaları

Hüseyin Gün, ifade vermek için etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığını belirtti. İfadesinde, Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Necati Özkan ile çalıştığını ve 'Osint' programı aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bilgileri elde ettiklerini aktardı.



İtirafçı Gün'ün Detaylı Açıklamaları
Gün, 2019 seçimlerinde İmamoğlu'nun kampanyasına destek verdiğini ve bu süreçte Necati Özkan ile birlikte çalıştığını ifade etti. Özkan'ın kendisine 'Osint' programını kullanmasını önerdiğini belirten Gün, bu programla İBB'ye ait çok sayıda kurumsal mail ve şifreye erişim sağlandığını açıkladı. "Bu mail ve şifrelerle belediyenin en derin bilgilerine ulaşma kabiliyeti veriyordu," diyen Gün, programın internette hassas bilgilere ulaşmayı sağladığını ifade etti.

İmamoğlu'nun İsimleri İle Geçişi
Gün, yazışmalarda 'Mayor' olarak geçen kişinin Ekrem İmamoğlu olduğunu vurgulayarak, yaptıkları analizleri Necati Özkan ile paylaştığını aktardı. "Bizim şirket olarak sahip olduğumuz geniş yetkiler olan yazılımın mucidi Amerika'daki bir istihbarat servisi çalışanıdır," diyen Gün, bu program aracılığıyla İmamoğlu'na bilgi aktarıldığını ifade etti.

Manevi Bağlar ve Para Transferi
Gün, diğer şüphelilerden Merdan Yanardağ ile de manevi annesi aracılığıyla tanıştığını belirtti. Yanardağ'a zaman zaman maddi destek sağladığını ifade eden Gün, 2019 seçimlerinde İmamoğlu'nun seçim kampanyasına analiz ve raporlamalarla katkıda bulunduğunu söyledi. İfadesinin sonunda, tüm bu faaliyetlerin İmamoğlu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini vurguladı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.