Sağlık »

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde Beyaz Kod Tatbikatı Gerçekleştirildi

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’nde olası şiddet olaylarına karşı 'Beyaz Kod' tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği hasta yakını öfkelendi, güvenlik ve jandarma ekipleri olay yerine intikal etti.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Devlet Hastanesi, muhtemel şiddet olaylarına karşı hazırlık amaçlı bir tatbikat düzenledi. Tatbikatta, Adilcevaz'a bağlı bir köyden gelen bir hasta yakını, Hematoloji Polikliniği'nde sıra bulamaması nedeniyle öfkelendi ve yüksek sesle çevresine tepki gösterdi. Durumun gerginleşmesi üzerine hastane personeli, 'Beyaz Kod' (1111) çağrısını yaptı. Olay yerine hastane güvenlik personeli ve jandarma ekipleri kısa sürede ulaştı. Yapılan müdahalenin ardından hasta yakını, güvenli bir şekilde hastane dışına çıkarıldı. Hastane yetkilileri, düzenlenen tatbikatların, çalışanların olası şiddet vakalarına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmeleri açısından önemli olduğunu belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.