Yerel »

Hakkari Yüksekova'da Nadir Görülen Su Samuru Yavruları Gözlemlendi

Hakkari Yüksekova'da, nadir görülen su samuru yavruları, bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, çarşı merkezinden geçen Büyükçay Deresi, ekosistem açısından önemli bir manzaraya ev sahipliği yaptı. Yeşildere Mahallesi mevkiinde, akıntıda oynayan üç su samuru yavrusu, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sabah saatlerinde çocuklarını okula bırakmak üzere yola çıkan Nejdet Torsun, dereden geçerken bu sevimli yavruları fark etti. Su samuru (Lutra lutra) yavrularının suda hareket ettiğini gören Torsun, hemen kayıt altına aldı. Yavrular, bir süre suyun içinde oynadıktan sonra kıyıya çıkarak güneşlendi ve daha sonra dereden uzaklaştılar.

Nejdet Torsun, "Sabah çocuklarımı okula bırakmak için yola çıktığımda dereye baktım. Üç küçük su samurunun suda oynadığını gördüm. Bir süre suyun içinde hareket ettiler, sonra kıyıya çıkıp güneşlendiler. Bölgemizde nadir görülen bir manzaraydı, çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.

Uzmanlar, su samurlarının ekosistem için kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu gözlemin bölgedeki su kaynaklarının ve biyolojik çeşitliliğin canlılığını gösterdiğine dikkat çekti. Bölge halkı, bu türlerin yeniden görülebilmesi için Büyükçay Deresi çevresinde temizlik çalışmalarının artırılmasını ve su seviyesinin korunmasını talep ediyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.