Karayipler'de Melissa Kasırgası Sonucu 34 Can Kaybı Yaşandı
Karayipler'de etkili olan Melissa Kasırgası nedeniyle toplam can kaybı 34'e ulaştı. Haiti'de 25, Jamaika'da 8 ve Dominik Cumhuriyeti'nde 1 kişi hayatını kaybetti.
Karayipler'i etkisi altına alan Melissa Kasırgası'nın bilançosu giderek ağırlaşıyor. Haiti'nin batısındaki Petit-Goave'de meydana gelen sel felaketi, şiddetli yağışların ardından 10'u çocuk olmak üzere 25 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Haiti Afet Yönetim Ajansı'na göre, ülke genelinde binden fazla ev sular altında kaldı ve yaklaşık 12 bin kişi barınak merkezlerine sığındı. Kasırga, Haiti'yi doğrudan vurmasa da yoğun yağışlara yol açtı. Jamaika'da ise kasırganın doğrudan etkisiyle 8 kişi hayatını kaybetti. Dominik Cumhuriyeti'nde 1 ölüm kaydedilirken, Küba'da herhangi bir can kaybı yaşanmamakla birlikte geniş çaplı yıkım meydana geldi. Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, adanın büyük hasar gördüğünü belirterek, bölgeyi etkileyen yağmurlar nedeniyle dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Kasırganın İlerlemesi
Kasırga, ilk olarak salı günü 295 kilometre hızla 5. kategori seviyesinde Jamaika'yı vurdu ve burada 22 milyar dolarlık hasar ve ekonomik kayba yol açtı. Daha sonra, dün saatte 190 kilometre hızla kategori 3 seviyesinde Küba'ya karaya çıktı. Şu anda ise kategori 2 seviyesine gerileyerek Bahamalar'da etkili olmaya devam ediyor.