Asayiş »

İstanbul'da 'İstanbul Senin' Uygulaması Kapsamında 4 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı Verildi

İstanbul'da 'İstanbul Senin' uygulamasında yaşanan veri sızıntısı nedeniyle 4 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişiler, yabancı ülkelere kişisel verileri sızdırmakla suçlanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 'İstanbul Senin' uygulamasındaki 4.7 milyon kullanıcının kişisel verileri ve konum bilgilerinin iki farklı yabancı ülkeye sızdırıldığı iddia edildi. Ayrıca, 3.7 milyon kullanıcının verilerinin darkweb üzerinden satışa çıkarıldığı tespit edildi. Ek olarak, 'İBB Hanem' alt uygulamasında 11 milyon vatandaşın sandık verilerinin program dışına sızdırıldığı belirlendi.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde, alınan ifadeler doğrultusunda, İBB Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı'nda görevli iki kişi ile İletişim Koordinasyon Merkezi'nde çalışan iki kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin, kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma ve suç örgütüne üye olma suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.