Siyaset »

Tanzanya Darüsselam'da Seçim Protestoları Nedeniyle Sokaklar Karıştı

Tanzanya Darüsselam'da genel seçimler sırasında iki adayın yasaklanması nedeniyle halk sokaklara döküldü. Protestoların ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Tanzanya'da dün gerçekleştirilen genel seçimler, iki muhalefet adayının yasaklanması nedeniyle büyük bir gerginliğe sahne oldu. Ülkenin mevcut Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan’ın da dahil olduğu 17 adayın yarıştığı seçimlerde, muhalefet partilerinin protesto çağrıları karşılık buldu. Seçim günü düşük katılımla geçen oylamada, halk yalnızca cumhurbaşkanını değil, aynı zamanda 400 sandalyeli parlamentonun üyelerini, parlamento başkanını ve milletvekillerini de belirlemek için oy kullandı. Sonuçların ise 3 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Samia Suluhu Hassan, 2015-2021 yılları arasında Tanzanya'nın ilk kadın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini üstlenmişti. Dönemin Cumhurbaşkanı John Magufuli'nin 2021'deki vefatının ardından ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı olarak göreve gelmişti. Seçimlerde yaşanan gerilim, ülkenin siyasi atmosferini daha da karmaşık hale getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.