Bolu'da Grand Kartal Otel Yangını Davasında Sanıklar Savunma Yaptı
Bolu'daki Grand Kartal Otel yangını davasında sanıklar, savunmalarını yaparak tahliye talep etti. Duruşmaya yarın sabah devam edileceği belirtildi.
Bolu'daki Grand Kartal Otel yangını davasında tutuklu sanıklar, mahkemede savunmalarını gerçekleştirdi. Tutuklu itfaiye eri İrfan Acar, denetleme süreçleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Burada insanlar yargılanıyorsa benim işimi iyi yapmam nedeniyledir" dedi. Acar, 16 Aralık 2024 tarihinde otele gittiklerini ve denetim formunda eksiklikler tespit ettiklerini, ancak bu eksikliklerin geçmişte de bulunmadığını savundu. Dava sürecinde iptal dilekçesinin işleme alındığını da belirten Acar, tahliyesini talep etti.
Diğer Sanıkların Savunmaları
Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, denetim iptal işlemleriyle ilgili bir dahli olmadığını ve bu süreçte suçlandığını ifade etti. Gülener, "İptal edilmemiş bir denetim var. Suçlamalar maddi gerçekle ölçülemez" dedi. İtfaiye Müdürü vekili Kenan Coşkun ise, gözaltı sürecinin hemen ardından sürecin nasıl ilerlediğini anlattı ve 9 ay boyunca çelişkili bir ifade vermediğini vurguladı. Duruşmaya yarın sabah 09.00’a kadar ara verildi.