Ekonomi »

Denizli Buldan'da Elma Hasadı İklim Koşullarıyla Yüz Güldürüyor

Denizli Buldan'da elma hasadı bu yıl iklim koşullarının uygunluğu sayesinde oldukça bereketli geçti. Üretici Mehmet Çetinkaya, bölgedeki elma çeşitleri ve hasat sürecini anlattı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Denizli'nin Buldan ilçesinde, elma üreticisi Mehmet Çetinkaya, bu yıl elma hasadının oldukça verimli geçtiğini belirtti. Yayla Mahallesi'nde yaklaşık yirmi bir dönüm arazide Süperchleff, Arap Kızı, Fuji, Golden ve Grand Simit cinsi elma yetiştiren Çetinkaya, "İklim elma üretimi açısından çok güzel geçti. Topladığımız elmaları kasalara doldurup buzhanemize yerleştiriyoruz. Gelen alıcılara satış yapıyoruz, ayrıca pazarlarda da ürünlerimizi sunuyoruz. Bereketli bir hasat dönemi yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.