Arnavutköy Belediyesi Eğitime 70 Milyon TL Destek Sağladı
Arnavutköy Belediyesi, eğitim destek programı kapsamında 70 milyon lira yatırım yaparak 11 bin öğrenciye ulaşmayı başardı. Başkan Mustafa Candaroğlu, eğitime yönelik projelerin artarak devam edeceğini belirtti.
Arnavutköy Belediyesi, "Eğitim Destek Programı" çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, 70 milyon liralık destekle 11 bin öğrenciye ulaşmayı hedefledi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, eğitim alanında önemli adımlar attıklarını ifade etti. Göreve geldikleri günden bu yana 23 okulun temelini attıklarını ve 83 okulda bakım çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yıl için 10 bin öğrenciye burs vermeyi planladıklarını ancak 11 bin başvuru aldıklarını ve tüm başvuruları kabul ettiklerini vurguladı.
Candaroğlu, Arnavutköy Belediyesi’nin yalnızca burs verme ile sınırlı kalmadığını, ayrıca 2 adet 32 derslikli okul inşa ettiklerini açıkladı. Türkiye genelinde modern okulların inşasına değinen Candaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitim vizyonunun kendilerine ilham verdiğini aktardı. Ayrıca, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye desteği sağlanırken, lise ve üniversite öğrencilerine sırasıyla 2 bin 500 TL ve 15 bin TL burs ödemesi yapılacağını belirtti.
Candaroğlu, eğitimi sadece okul duvarları arasında görmediklerini, aynı zamanda kültürel ve sportif alanlarda da fırsatlar sunduklarını ifade etti. Amacının bilgiyle donanmış, milli ve manevi değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi. Törenin sonunda burs ödemeleri başlatıldı. Programa, Arnavutköy Kaymakamı, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı ve birçok davetli katıldı.