Sağlık »

Erzincan'da Elektrokonvülsif Tedavi (EKT) İlk Kez Uygulandı

Erzincan'da elektrokonvülsif tedavi (EKT) uygulaması başarıyla gerçekleştirildi. Bu yöntemle hastaların başka illere gitmeden tedavi olmaları mümkün hale geldi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Mustafa Akkuş ve ekibi, kadın bir hastada EKT uygulamasını gerçekleştirdi. Modern psikiyatrinin önemli bir tedavi yöntemi olan EKT, tedaviye dirençli depresyon, bipolar bozukluk ve şizofreni gibi ciddi ruhsal hastalıkların tedavisinde etkili bir alternatif sunmaktadır. Ayrıca, gebelik gibi ilaç kullanımının uygun olmadığı durumlarda da kullanılabilmektedir.

Anestezi altında uygulanarak nöronların elektriksel uyarımıyla gerçekleştirilen bu yöntem, ortalama yarım saat sürmekte ve güvenli bir tedavi seçeneği olarak öne çıkmaktadır. Erzincan'da yapılan bu ilk uygulama sayesinde, hastalar artık tedavi için başka illere sevk edilmek zorunda kalmadan, kendi şehirlerinde bu hizmete erişebilecekler.

Hizmetin hayata geçirilmesinde önemli katkılarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, gerçekleştirilen çalışmanın Erzincan'a kattığı değeri vurgulayarak sağlık çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.