Asayiş »

Konya'da Emniyet Ekipleri Son Bir Ayda Yüz Binlerce Kişiyi Sorguladı

Konya'da gerçekleştirilen denetimlerde 251 bin 207 şahıs sorgulanırken, çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Emniyet yetkilileri, denetimlerin devam edeceğini açıkladı.

Konya'nın Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde, emniyet ekipleri son bir ayda sıkı denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimlerde toplam 251 bin 207 şahıs sorgulandı. Yapılan kontrollerde 228 aranan şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Ayrıca, 403 yoklama kaçağı şahsa gerekli tebligatlar yapıldı. Emniyetin trafik ekipleri 52 bin 712 aracı kontrol etti ve 12 araç trafikten men edilerek otoparka çekildi. Okul ve park çevreleri de toplam 15 bin 269 kez kontrol edildi.
Denetimlerde, 41 ruhsatsız tabanca, 79 kurusıkı tabanca, 70 ruhsatsız av tüfeği, 642 fişek, 919 kesici ve delici aletin yanı sıra 6 bin 985 adet uyuşturucu hap, 1,373.38 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 348.28 gram esrar, 176.07 gram metamfetamin, 32.02 gram eroin, 27.83 gram ABD-Butinica, 1.2 gram kokain ve 64.6 gram skunk maddeleri ele geçirildi. Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız olarak süreceğini bildirdi. Okul çevreleri ile yoğun yerlerde denetimlerin artırıldığı ve suç unsurlarına asla tolerans gösterilmeyeceği vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.