Siyaset »

Kilis'te Bakan Yerlikaya, Güvenliğin Egemen Olduğu Türkiye İçin Birlikte Çalışmalıyız Dedi

Kilis'te düzenlenen etkinlikte Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak ve huzuru inşa etmek için terör tehdidini sıfırlamak gerektiğini ifade etti.

Kilis'te yapılan etkinlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırıldığını ve güvenliğin sağlandığını vurguladı. "Artık kendi kararını veren, masada ve sahada güçlü duran bir Türkiye’ye sahibiz" diyen Bakan Yerlikaya, AK Parti'nin 2002'den beri milletin dirilişine öncülük ettiğini belirtti.

Yerlikaya, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarına da dikkat çekerek, "Yerli savunma sanayimizdeki yüksek vizyon ve güçlü irade ile milletimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz" şeklinde konuştu. 2002’den bu yana Kilis’e yapılan yatırımlara da değinen Bakan, "Kilis'e 33 milyar TL'yi aşan yatırım kazandırdık" dedi.

Gelecek yıl için yeni trafik kanunu hazırladıklarını belirten Yerlikaya, trafik güvenliği konusuna da önem verdiklerini ifade etti. Son yıllarda trafik kazalarında yaşanan can kayıplarına dikkat çekerek, "Trafik kültürünü oluşturmalıyız" dedi. Ayrıca, polis ve jandarmanın onuruna yönelik saldırılara karşı müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizdi.

Son olarak, Suriye'den gönüllü geri dönüşler hakkında bilgi veren Bakan, 8 Aralık'tan bu yana 550 bin Suriyelinin geri döndüğünü ve toplam sayının 1 milyon 290 bine ulaştığını açıkladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.