Siyaset »

Adıyaman'da Adalet Bakanı Tunç, "Birlik ve beraberlikle Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz" dedi

Adıyaman’da açılış töreninde konuşan Bakan Tunç, yargı hizmetlerini güçlendirdiklerini belirtti. Şehirlerin yeniden inşası için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş’taki deprem davaları değerlendirme toplantısının ardından Adıyaman’a geldi. Burada, Adıyaman Adalet Ek Hizmet Binası'nın açılışını gerçekleştiren Tunç, deprem sonrası yargı süreçlerinin hızla ilerlediğini açıkladı. "Vatandaşlarımızın mağdur olmadan, şehirlerin yeniden inşa sürecinin gecikmeksizin devam etmesi için çalışmalarımız sürüyor," dedi.

Bakan Tunç, 6 Şubat depremlerinin ardından devletin tüm kurumlarıyla yürüttüğü çalışmalara dikkat çekerek, "300 binden fazla konut vatandaşlarımıza teslim edildi. Yıl sonuna kadar 450 bin civarında konut teslim edilmesi planlanıyor. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz," şeklinde konuştu.

Tunç, adliyelerin yalnızca fiziksel yapılar olmadığını, aynı zamanda vatandaşların hak aradığı ve adalete başvurduğu yerler olduğunu vurguladı. "Adıyaman’da yargı hizmetlerini daha da güçlendirmiş oluyoruz," dedi.

Türkiye’nin terörsüz bir yüzyıl hedefiyle ilerlediğini belirten Tunç, "İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı hep beraber birlik ve beraberliği içerisinde inşa edeceğiz," ifadesini kullandı. Terörle mücadelenin önemine dikkat çeken Bakan, "Bu konuda parlamentoda da geniş bir mutabakat var," diyerek, huzurlu bir Türkiye hedeflediklerini belirtti.

Açılışın ardından Bakan Tunç ve beraberindekiler, binanın açılış kurdelesini keserek, dualar eşliğinde hizmete açtı. Binada incelemelerde de bulundu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.