Ekonomi »

Manisa Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Koruyucu Örtülerin Toplanması Başladı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, üzüm hasadının tamamlanmasının ardından üreticiler, koruyucu örtüleri toplamaya başladı. Üreticiler, hasat sezonu öncesi bağlarını korumak için örtüleri kullanmıştı.

Manisa'nın Sarıgöl Ovası, Türkiye'nin önemli Sultaniye üzüm üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Bu yıl hasadı tamamlanan bağlarda, üreticiler temmuz ayında serdikleri koruyucu örtüleri toplamaya başladı. Üzüm üreticisi Serhat Akkaya, 2025 yılı hasadının başarılı geçtiğini belirterek, "Haziran ve temmuz aylarında bağlarımızı çeşitli hava koşullarından korumak amacıyla örtüyoruz. Şimdi bu örtüleri kaldırıyoruz ve depolayarak gelecek sezon tekrar kullanacağız." dedi. Sarıgöl ve çevresindeki bağlarda, örtülerin altında tonlarca üzümün kesilmeyi beklediği ve hasadın ocak ayına kadar sürmesinin beklendiği ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.