Yaşam »

Bursa'da 3 Bin 500 Aile, Atış Yapı'ya Tepki Olarak Siyah Balon Bıraktı

Bursa'da konut hayali kabusa dönen 3 bin 500 aile, Atış Yapı'nın şantiyesi önünde eylem yaptı. Mağdur aileler, gökyüzüne siyah balonlar bırakarak tepkilerini gösterdi.

Bursa'da, mali kriz sonucu konkordato ilan eden Atış Yapı, 3 bin 500 aileyi mağdur etti. Yarım kalan projeler nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan aileler, Nilüfer ilçesindeki şantiyenin önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan aileler, haklarını aramak adına gökyüzüne siyah balonlar bırakmayı tercih etti.

Mağdur aileler adına konuşan Cihan Ardıç, yıllarca biriktirdikleri tasarruflarla ev sahibi olma hayali kurduklarını belirtti. “Bizler, güven telkin eden bir firmadan ev almak istedik. Bugün yaklaşık 3 bin 500 aile büyük bir belirsizlik içinde.” diyerek, Atış Yapı'nın kendilerini kandırdığını ifade etti. 16 Haziran 2025'te konkordato ilan eden firmanın, o tarihten beri hiçbir ilerleme kaydetmediğini ve umutlarının tükendiğini vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.