Asayiş »

Afganistan Mezar-ı Şerif'te Meydana Gelen 6,3 Büyüklüğündeki Depremde 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Afganistan'ın kuzeyinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde 20 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 320 kişi yaralandı.

Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kenti yakınlarında, yerin 28 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem büyük yıkıma neden oldu. Depremin ardından arama kurtarma ekipleri hemen bölgeye yönlendirilirken, yetkililer can kaybının artmasından endişe ediyor. Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Şerafat Zaman Amarkhel, sağlık ve kurtarma ekiplerinin harekete geçirildiğini belirtti. Ayrıca, Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid, depremin özellikle Balkh, Samangan ve Baghlan vilayetlerini etkilediğini ifade etti. Mujahid, hayatını kaybedenler için rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, ihtiyaç duyulan yardımların halkın ulaşması için çalışmalara devam edildiğini söyledi. Bu, son zamanlarda Afganistan'da meydana gelen büyük depremlerden biri. Ağustos'ta yaşanan 6,0 büyüklüğündeki depremde ise 2 bin 200 kişi hayatını kaybetmişti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.