Yaşam »

Karabük'te 'Dijital Vatan' Konferansı Gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen "Dijital Vatan" söyleşisinde, milli egemenlik ve dijital güvenlik konuları ele alındı. Arzu Erdem'in konuşmacı olduğu etkinlikte, dijital verilerin korunması ve gençlerin bilinçli kullanımı hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), "Arzu Erdem ile Dijital Vatan" adlı bir söyleşi düzenledi. Programda, TYT Türk Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP eski İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, dijital çağda milli egemenliğin, güvenliğin ve farkındalığın önemini vurguladı. Etkinlik öncesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Arzu Erdem’i makamında kabul ederek, eğitim ve kültür alanında işbirlikleri üzerine görüşmeler yaptı. Ziyaret sırasında Erdem, "Dijital Vatan" kitabını Rektör Kırışık’a hediye etti. Ziyarette Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut da yer aldı.

Söyleşi, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlendi ve etkinliğe üniversitenin üst düzey yöneticileri, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasında Rektör Kırışık, dijital vatan kavramının günümüzdeki önemine dikkat çekerek, dijital boyutun vatan anlayışında yer aldığını belirtti. Kırışık, Türk kültürünün korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, dijital güvenliğin çağın en önemli alanlarından biri olduğunu ifade ederek KBÜ’nün bu alanda uzmanlar yetiştirdiğini kaydetti.

Arzu Erdem, dijital verilerin korunmasının milli güvenlik açısından taşıdığı öneme değinerek, "Milli egemenliğimizin en önemli parçası dijital vatanımızdır. Verilerimizi korumadan güçlü olamayız." dedi. Gençlerin dijital mecralarda bilinçli olmaları gerektiğini belirten Erdem, ailelere bu konuda farkındalık çağrısı yaptı. Ayrıca, "Mavi Balina" ve "Minare Savaşları" gibi oyunların gençleri tehlikeli davranışlara sürüklediğini ifade etti. Erdem, kız öğrencilerin mühendislik ve bilişim alanında daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı.

Program sonunda Rektör Kırışık, Arzu Erdem’e teşekkür belgesi ve Türk bayrağı takdim etti. Etkinlik, fuaye alanında düzenlenen kitap imza töreniyle sona erdi. Erdem, "Dijital Vatan" kitabını öğrenciler için imzaladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.