Asayiş »

Antalya'da SMA Hastaları Üzerinden Dolandırıcılık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

Antalya'da SMA hastası çocuklar üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal medya hesapları aracılığıyla Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası çocukların isimlerini, hikayelerini ve fotoğraflarını kullanarak sahte bağış kampanyaları düzenlendiğini tespit etti.

Yapılan incelemelerde, dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda 2 farklı banka hesabına toplamda 5 milyon 512 bin 957 Türk Lirası'nın transfer edildiği belirlendi. Bu süreçte toplam 13 bin 248 işlem gerçekleştirildi. Emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Adli işlemlerinin ardından, şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelinin durumu ise devam eden soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.