Asayiş »

Hatay'da Araç Satışı Yaparken Dolandırıcılık Tuzağına Düşmekten Kurtuldu

Hatay'da araç satışı yaparken dolandırıcıların hedefi olan Cem İbrahim Alkan, yetersiz bakiye sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu. Alkan, dolandırıcının kendisinden para talep ettiğini ve dikkat etmediği için durumu fark ettiğini belirtti.

Hatay'da yaşayan esnaf Cem İbrahim Alkan, aracını satmak amacıyla bir satış ilanı verdi. Yabancı bir numara tarafından aranan Alkan, alıcının kendisinden kapora talep ettiğini aktardı. Alıcı, 20 bin TL'yi kendisine göndereceğini belirtip, IBAN numarasını istedi. İş yerinde yoğun olduğu için dikkatsizce bildirimi onaylayan Alkan, birkaç dakika sonra alıcının kendisini tekrar aradığını söyledi. Bu sırada alıcı, parayı gönderdiğini, fakat işlemin gerçekleşmediğini bildirdi. Alkan, bankasından gelen 15 bin TL talep eden ikinci bir bildirimle durumu fark etti.

Bildirimi dikkatlice inceledikten sonra dolandırıcılık girişimini anladığını belirten Alkan, "Başka bir hesapta 18 bin TL olduğundan, yetersiz bakiye nedeniyle işlem gerçekleşmedi" dedi. Dolandırılmaktan kurtulmuş olmanın sevincini yaşarken, internet alışverişlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Alkan, "Bu paralar kolay kazanılmıyor. Herkesin başına geldiği gibi benim de başıma geldi ama şansım bakiye olmamasıydı" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.