Yerel »

Muş Ovası’nda Şeker Pancarı Hasadı Tüm Hızıyla Sürüyor

Muş Ovası’nda şeker pancarı hasadı sürerken, çiftçiler yoğun bir çalışma temposu içerisine girdi. Tarımın önemli merkezlerinden biri olan Muş'ta, çiftçiler erken saatlerde tarlalarda çalışmalara başlıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Muş Ovası, Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Burada, çiftçiler sabahın ilk ışıklarıyla tarlalara inerek şeker pancarı hasadı yapıyor. Hava koşullarına aldırış etmeden, zorlu bir süreçte çalışmaya devam eden üreticiler, hem pancar sökümü hem de yükleme işlemlerine yoğunlaşmış durumda. Genç çiftçi Servet Özdemir, bu yılki verimden memnun olduklarını belirterek hasat sürecini şu şekilde açıkladı: "Nisan ayında ekimini yapıyoruz ve 10. aya kadar, hatta 11. aya kadar hasadımız sürüyor. Günde 6-7 römork doldurup fabrikaya götürüyoruz. Bu sene hasadımız çok şükür iyiydi, geçen yılki kadar zarar etmedik." Özdemir, sabah erken saatlerde başladıkları çalışmaları akşam geç saatlere kadar sürdürdüklerini ekliyor. Çiftçilik işinin dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığını belirten Özdemir, "Gece gündüz çalışıyoruz, inşallah emeğimizin karşılığını alırız." dedi. Pancar söküm süreci, hem Muş'un ekonomisine hem de ülkenin şeker üretimine önemli katkılar sağlıyor. Hasadın, kasım ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.