Yerel »

Edirne'de Muhtemel Bir Depreme Karşı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Edirne'de gerçekleştirilen toplantıda, olası bir depreme karşı alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Edirne'de, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde düzenlenen TAMP-Edirne Afet Müdahale Planı toplantısı, valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Edirne ve çevresindeki illerde meydana gelebilecek 7,0 büyüklüğündeki muhtemel bir depreme karşı alınabilecek önlemler üzerinde duruldu.

Haberleşme, ulaşım, acil müdahale, arama kurtarma, ilk yardım, hasar tespiti, enkaz kaldırma, alt ve üst yapı, barınma ve lojistik destek gibi konular toplantının ana başlıkları arasında yer aldı. Vali Yunus Sezer, afet anında kurumlar arası koordinasyonun kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, hazırlık planlarının sürekli güncellenmesi gerektiğini ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.