Güncel »

Mersin'de Ekim Ayında 978 İşletmede Tüketici Denetimi Yapıldı

Mersin'de yapılan denetimlerde 978 firmada 66 bin 519 ürün incelendi. Tüketici haklarını korumak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, mevzuata aykırı işlemler nedeniyle 313 bin 434 TL ceza uygulandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, ekim ayı boyunca tüketicilerin haklarını korumak için denetim faaliyetlerine devam etti. 1-31 Ekim 2025 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde yapılan denetimlerde, fiyat etiketi, kasa-raf uyumsuzluğu ve haksız fiyat artışı gibi konular üzerinde incelemeler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 978 işletmede toplam 66 bin 519 ürün kontrol edilerek, tüketici hakları ihlalleri tespit edildi. Yapılan kontroller sonucunda, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı işlemler tespit edilen işletmelere toplam 313 bin 434 TL idari para cezası uygulandı. Yetkililer, vatandaşların karşılaştıkları tüketici hakları ihlallerini 'Alo 175 Tüketici Hattı' üzerinden bildirebileceğini hatırlattı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.