Kültür Sanat »

Geleneksel Oyunlar Tırı, Karaman'da Çocukları Geçmiş Oyunlarla Buluşturdu

Geleneksel Oyunlar Tırı, Karaman'da çocukların eğlenceli anlar yaşamasını sağladı. Etkinlikte geleneksel oyunlar sergilendi ve katılımcılara çeşitli aktiviteler sunuldu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen "Geleneksel Oyunlar Tırı" etkinliği, 56. durağı olan Karaman’da büyük ilgi gördü. Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan tırda çocuklar, geçmişten gelen geleneksel oyunları oynama şansı buldu. Halat çekme, koca ayak, mangala, çember çevirme ve mas güreşi gibi oyunlar, çocuklara eğlenceli bir deneyim sundu.

Federasyon Koordinatörü Gülyeter Yaşar, etkinlikle ilgili olarak, "2 Mayıs’ta Ankara’da başlayan yolculuğumuzda, 10 deprem bölgesine mutluluğumuzu taşıdık. Şu an 56. ilimizdeyiz ve Karaman'daki ilgi bizleri oldukça sevindirdi. Geleneksel oyunlarımız, insanların birbirleriyle kaynaşmasını sağlıyor," dedi.

Etkinliğe katılan 15 yaşındaki Süleyman Türk, "Bence çok güzel bir etkinlik. Hem gençlerimiz arasında birlik ve beraberlik oluyor, hem de kültürümüzü yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Çocuklar ise etkinlikteki oyunları beğendiklerini ve eğlenceli vakit geçirdiklerini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.