Güncel »

Bursa'da 964 Otobüs Şoförüne Yangın Söndürme Eğitimi Verildi

Bursa'da düzenlenen yangın söndürme eğitiminde 964 otobüs şoförü, araç yangınlarına müdahale yöntemlerini hem teorik hem de pratik olarak öğrendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım güvenliğini artırmak amacıyla otobüs şoförlerine yangın söndürme eğitimi düzenliyor. BURULAŞ ve İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimler, 16 grup halinde ve toplam 8 gün sürecek şekilde planlandı.

Eğitimler, Bursa İtfaiye Eğitim Merkezi'nde, yakıt türlerine göre yangın müdahale yöntemleri hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler sunarak, şoförlerin motor, kabin ve bagaj bölümlerindeki olası yangın durumlarına karşı hazırlıklı olmalarını sağlıyor.

Uzmanlar eşliğinde verilen eğitimlerde, şoförler hurda araçlar üzerinde yangın söndürme işlemleri gerçekleştirdi. Bu çalışmalarla, otobüs şoförlerinin portatif yangın söndürme cihazlarını etkin bir şekilde kullanabilmeleri ve yangın risklerini önceden tespit ederek olası yangınları engelleyebilmeleri amaçlanıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.