Ekonomi »

İstanbul'da Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın Üçüncü Çeyrek Operasyonel Karı 135 Milyon Euro'ya Ulaştı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, İstanbul'da 135 milyon euro operasyonel kar elde etti. Şirketin ziyaretçi sayısı son 12 ayda 114 milyona ulaştı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 2023 yılı üçüncü çeyreğinde 135 milyon euro operasyonel kar elde ettiğini açıkladı. Şirketin CEO'su Yağmur Yaşar, Türkiye’nin en büyük ticari gayrimenkul yatırım şirketi olduklarını ve portföylerinde 735 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alan bulunduğunu belirtti. 2025 yılının ilk dokuz ayında doluluk oranının yüzde 99,5'e ulaştığını vurgulayan Yaşar, bu seviyenin tüm zamanların en yüksek değeri olduğunu ifade etti. Ayrıca, Eylül 2025 itibarıyla ziyaretçi sayılarının 85 milyona çıktığını ve son 12 aylık dönemde toplamda 114 milyona ulaştığını aktardı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın portföyünde, Outstanding seviyesinde 15 varlık BREEAM sertifikasına, 8 varlık ise LEED Gold veya LEED Platinum sertifikasına sahip. Şirket, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Samsun’da bulunan Optimum, Hilltown ve Piazza markalı alışveriş merkezlerinin yanı sıra Maltepe Park ve Kozzy AVM’lerini de işletiyor. Ayrıca RönesansBiz Küçükyalı, Hilltown Ofis, Piazza Ofis ve Maltepe Park Ofis gibi projeleriyle de dikkat çekiyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.