Sağlık »

Eskişehir'de Lösemi Tedavisinde Başarı Oranı Yüzde 90

Eskişehir'de lösemi hastalığının tedavisinde teknoloji ve yeni yöntemler sayesinde iyileşme oranları yüzde 90'a ulaştı. Uzmanlar, sosyal ve psikolojik destek ihtiyacının önemine vurgu yapıyor.

Eskişehir'de Prof. Dr. Zeynep Canan Özdemir, löseminin geçmişte daha korkutucu bir hastalık olarak algılandığını, ancak günümüzdeki tedavi yöntemleriyle birlikte iyileşme şansının yüksek olduğunu belirtti. Özdemir, hastaların tedavi sürecinin her birinin bireysel ihtiyaçlarına göre şekillendiğini ve bunların risk seviyelerine göre belirlendiğini açıkladı. Ayrıca, hastalığın tedavisinin genellikle iki yıl sürdüğünü ifade etti.

2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası'nın, toplumda bu hastalığa karşı farkındalık yaratmada önemli bir rol oynadığını belirten Özdemir, etkinliklerin bu amaca hizmet ettiğini vurguladı. Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını ve bu çocukların desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.