Asayiş »

Vietnam'da Kalmaegi Tayfunu nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti.

Vietnam'da Kalmaegi Tayfunu nedeniyle 5 can kaybı yaşandı. Filipinler'de ise tayfunun etkisiyle ölü sayısı 188'e yükseldi.

Vietnam'a etkisi geçen Kalmaegi Tayfunu, ülkede 5 kişinin ölümüne yol açtı. Geçtiğimiz hafta boyunca rekor düzeyde yağışların görüldüğü Vietnam, bu felaketten büyük zarar gördü. Tayfunun vurduğu Filipinler'de ise can kaybı 188'e yükselirken, 135 kişi kayboldu. Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyinin (NDRRMC) açıklamalarına göre, tayfunun neden olduğu sel ve heyelanlarda en fazla can kaybı Cebu'da yaşandı. Cebu'da 139, Negros Occidental'da 24, Negros Oriental'da 9, Agusan del Sur'da 6, Capiz'de 3, Güney Leyte'de 2, diğer bölgelerde ise 1 can kaybı kaydedildi. Toplamda 2 milyon 258 bin 782 kişi etkilendi ve 9 bin 321 ev hasar gördü, 264 ev ise yıkıldı. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., hasar tespit çalışmaları ve kurtarma faaliyetlerini denetlemek üzere etkilenen bölgeleri ziyaret etmeyi planlıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.