Siyaset »

Macaristan'da Barış Zirvesi İçin ABD-Rusya Görüşmelerinde Gelişme Bekleniyor

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ABD-Rusya görüşmelerinin çözülmesi gereken birkaç konusunun olduğunu belirterek, çözüm sağlanırsa Budapeşte'de bir barış zirvesinin gerçekleşebileceğini ifade etti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Washington'a hareket ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Orban, Ukrayna Savaşı'nın çözüm yollarının görüşmelerde ana madde olacağını belirtti. Orban, "ABD-Rusya görüşmelerinde bir veya iki konu hala çözülmemiş durumda. Bu konular çözülürse, birkaç gün içinde Budapeşte’de bir barış zirvesi düzenlenebilir ve tarafların anlaşmasına bağlı olarak ateşkes ilan edilip Ukrayna’ya barış gelebilir" dedi. ABD Başkanı Donald Trump, 16 Ekim'de Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek amacıyla Putin ile Macaristan'da bir araya geleceklerini duyurmuştu. Ancak Trump, 23 Ekim'de yaptığı açıklamada, Putin ile planlanan görüşmenin diplomatik çabalarda ilerleme sağlanamadığı için iptal edildiğini belirtmişti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.