Kültür Sanat »

Kütahya'da DPÜ'de Hamza Üstünkaya İçin Anma Töreni Düzenlendi

Kütahya'da, "Yaşayan İnsan Hazinesi" unvanına sahip çini sanatçısı Hamza Üstünkaya için DPÜ'de anma töreni gerçekleştirildi. Törende, sanatçının mirası ve sanata olan katkıları vurgulandı.

Kütahya'da DPÜ'de düzenlenen anma töreninde, "Yaşayan İnsan Hazinesi" unvanına sahip çini sanatçısı Hamza Üstünkaya'nın hayatı ve sanatı anıldı. Rektör Kızıltoprak, Üstünkaya'nın sanata olan tutkusunu ve mirasını anlatarak, onun çinilerinin hala yaşamaya devam ettiğini ifade etti. Kızıltoprak, "Onun 'Bismillah' dediği her desene sahip çıkmak bizim görevimizdir. Hamza usta, toprağa döndü ama eserleri ile aramızda yaşamaya devam ediyor" dedi. Törenin ardından katılımcılar, Hamza Üstünkaya'nın çalışmalarını yürüttüğü Çini Tasarım ve Uygulama Atölyesi'ni ziyaret etti. Ayrıca, DPÜ Vakıf Camii'nde Üstünkaya için mevlit okundu ve katılımcılara helva ikram edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.