Ekonomi »

Siirt'te Kış Mevsiminde Balık Tercihi Artış Gösteriyor

Siirt'te kış mevsiminin gelmesiyle birlikte balık tüketimi artarken, kentteki bir işletmede günde 3 tona yakın balık satışı yapılıyor.

Siirt, tescilli büryan kebabıyla ünlü olmasının yanı sıra kış mevsiminde balık tüketiminde de artış yaşıyor. Geçmişi uzun yıllara dayanan büryan, usta şefler tarafından sabah saatlerinde hazırlanarak sunuluyor. Ancak kış mevsiminde, vatandaşların balık tercihleri de gözle görülür şekilde artıyor. Kentteki bir işletmede, 50 çeşit balık tüketicilerin beğenisine sunulurken, günlük olarak 3 tona yakın balık satışı yapıldığı bildiriliyor.

İşletme çalışanı Melek Kopan, büryanın meşhur olduğunu vurgularken, "Balık sezonu olduğu için günde 3 tona yakın balık satışı yapıyoruz. Yaklaşık 50 çeşit balığımız mevcut," dedi. Müşterilerden İbrahim Güneş ise kış aylarının balık sezonu olduğunu ifade ederek, "Büryandan sonra balık tercih ediyoruz. Kış sezonu olduğu için balığa yöneliyoruz," şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.