Kültür Sanat »

Karabük'te 120 Yıllık Şehit Kaşıkları "Kaşık 2025 Sempozyumu"nda Sergileniyor

Karabük'te düzenlenen "Kaşık 2025 Sempozyumu"nda, 120 yıllık şehit kaşıkları sergileniyor. Bu kaşıklar, aile geçmişine ve şehitlerin anısına büyük bir değer taşıyor.

Karabük'te gerçekleştirilen "Kaşık 2025 Sempozyumu" kapsamında, 120 yıllık geçmişe sahip şehit kaşıkları sergileniyor. Etkinlikte konuşan Büyükşahin, bu kaşıkların aile tarihine uzandığını belirtti. "57. Alay’da şehit olmak hem hüzünlü hem de gurur verici. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun" dedi. Büyükşahin, kaşıkların dedesi Sait'ten başlayarak ona uzanan bir miras olduğunu ifade etti.

Ayrıca, sempozyuma getirilen diğer kaşıkların ünlü sanatçı Neşet Ertaş'ın sahnesinde kaşık oyunu sergileyen Abidin Ertek’e ait olduğuna dikkat çekildi. Ertek’in kaşık sanatındaki başarısından bahseden Büyükşahin, "Neşet Ertaş ile birçok sahnede yer alan Abidin Ertek, kaşık kırma hüneriyle tanınan bir isimdir" dedi. Etkinlik süresince kaşıkların ziyaretçilerle buluşacağına vurgu yaptı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.