Kültür Sanat »

Mersin Tarsus'ta Sürdürülebilir Yaşam ve Medya Üzerine Söyleşiler Yapıldı

Mersin Tarsus'ta düzenlenen festivalde, sürdürülebilir yaşam, medya dönüşümü ve bağcılık konularında birçok söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlikler, katılımcılara bilgi paylaşımı ve ilham sağladı.

Mersin Tarsus'ta gerçekleştirilen festivalde, Sürdürülebilir Yaşam Mümkün mü? konulu söyleşide Nasuh Mahruki ve Güven İslamoğlu, doğayla uyumlu yaşam ve çevre bilinci üzerine görüşlerini paylaştı. Mahruki, bireylerin sürdürülebilir bir yaşam hedeflemesinin önemine dikkat çekerken, İslamoğlu, bu tür festivallerin farkındalık oluşturma açısından değerli olduğunu ifade etti.

Festivalin bir diğer önemli etkinliği, Radyo Programcısı Nihat Sırdar ve Radyo Sunucusu Güçlü Mete'nin katıldığı Yeni Medya + Geleneksel Medya başlıklı söyleşiydi. Sırdar, festivallerin şehirde canlılık yarattığını belirtirken, Mete de Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinin festivalin gelişimine katkı sağladığını vurguladı.

Yapay zekanın insan yaşamındaki etkileri üzerine gazeteci Mehmet Serdar Kuzuloğlu tarafından gerçekleştirilen söyleşi de dikkat çekti. Kuzuloğlu, festivalin bilgi paylaşımı açısından büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

Bağcılık konusundaki bir diğer etkinlikte ise Dr. İspir Kırbeci, üzüm ve bağcılığın Tarsus’taki yeri hakkında bilgi verdi. TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu Sözcüsü Murat Topçuoğlu ise Tarsus mutfağının yöresel lezzetlerini tanıttı. Kırbeci, katılımcıların ilgisinin yüksek olduğunu ve festivalin zengin içeriğinin her yıl arttığını ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.