Yerel »

Adana Ceyhan Nehri'nde Yüzlerce Balığın Telef Olmasının Nedeni Araştırılıyor

Adana'nın Ceyhan Nehri'nde yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından yapılan testlerde ağır metal bulunmadığı belirlendi. Yüreğir ilçesinde bir ay önce yüzlerce balığın telef olduğu tespit edildi.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesi'nde Ceyhan Nehri'nde gerçekleşen balık ölümleri, bölge halkını endişelendirdi. Yaklaşık bir ay önce yüzlerce balığın sudan çıktığı görüldü. Bunun üzerine Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden ekipler, olayla ilgili kapsamlı bir inceleme başlattı. Ekipler, balıklardan ve sudan numuneler alarak laboratuvar ortamında test etti. Yapılan analizlerde, balıkların ve sudaki ağır metal seviyelerinin beklenenin altında olduğu tespit edildi. Ancak, balıkların neden telef olduğu konusunda henüz net bir bilgi bulunamıyor. Her iki kurumun, bu sorunun nedenini belirlemek üzere daha detaylı çalışmalar yürüttüğü bildirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.