İstanbul'da Vodafone Türkiye 2025-2026 mali yılının ilk yarıyıl sonuçlarını açıkladı.
Vodafone Türkiye, 2025-2026 mali yılının Nisan-Eylül dönemine ait ilk yarıyıl sonuçlarını yayımladı. Şirketin servis gelirleri 64,8 milyar TL olurken, FAVÖK 23,7 milyar TL olarak kaydedildi. Ayrıca, mobil abone sayısı 25,5 milyon, toplam mobil abone sayısı ise 31,6 milyona yükseldi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Vodafone Türkiye, 2025-2026 mali yılına ait ilk yarıyıl sonuçlarını duyurdu. Şirketin servis gelirleri bu dönemde 64,8 milyar TL olarak gerçekleşirken, faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr (FAVÖK) 23,7 milyar TL oldu. UMS 29 etkisinden arındırılmış servis gelirleri 61,3 milyar TL, FAVÖK ise 27 milyar TL olarak kaydedildi. Bu rakamlarla Vodafone, mali yılın ilk yarısında gelir bazında en hızlı büyüyen operatör olma hedefini gerçekleştirdi.
Abone Sayısında Artış
Vodafone Türkiye’nin mobil abone sayısı 25,5 milyona ulaşırken, M2M dahil toplam mobil abone sayısı 31,6 milyona ulaştı. Faturalı abone sayısı 21,3 milyon olarak kaydedildi ve bu, toplam bazın yüzde 83,5’ini oluşturdu. Ayrıca, sabit genişbant abone sayısı 1,4 milyon olarak gerçekleşti.
Dijital Müşteri Sayısı
Vodafone, dijitalleşme odaklı çalışmalarını sürdürerek, aylık aktif dijital müşteri sayısını 17,8 milyona çıkardı. Dijital kanalları kullanan toplam etkileşim ise 430 milyona ulaştı. Mali yılın ilk altı ayında, Vodafone Türkiye’nin mobil veri kullanımı 2 bin 721 terabyte oldu.
Dijital Servislerde Büyüme
Vodafone Türkiye, dijital servislerde de önemli ilerlemeler kaydetti. Vodafone Pay kullanıcı sayısı 9,6 milyona, kişisel dijital asistan TOBi’nin aylık kullanıcı sayısı ise 7,6 milyona ulaştı. Vodafone CEO’su Engin Aksoy, dijital devrim vizyonu doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, 5G yetkilendirme ihalesini Türkiye’nin dijital tarihi için bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.