İzmirli İş İnsanları Kazablanka'da Ticaret Fırsatlarını Değerlendirdi
İzmirli iş insanları, Kazablanka'da gerçekleştirdikleri ziyaretle baskı, kağıt ve ambalaj sektöründe iş birlikleri için önemli adımlar attı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, bu heyetin ilk Türk ticaret heyeti olduğunu vurguladı. Görüşmeler, Türk firmalarının Fas pazarında sunduğu fırsatları ortaya koyarken, katılımcılar memnuniyetle ayrıldıklarını ifade etti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İzmir Ticaret Odası'nın öncülüğünde gerçekleşen ziyaret, Kazablanka'da baskı, kağıt ve ambalaj sektörlerinde Türk firmaları ile iş olanaklarını geliştirmek amacıyla yapıldı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu heyetin sektördeki ilk Türk ticaret heyeti olma özelliğini taşıdığını belirtti. Ziyaret, iki şehir arasında orta ve uzun vadeli iş birliği için somut bir zemin oluşturmaktadır.
Özgener, Türkiye ile Fas arasındaki kültürel ve coğrafi yakınlığın ticari ilişkilere katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, Fas pazarındaki gelişmelerin Türk firmaları için stratejik fırsatlar sunduğunu ifade etti. 2025 Afrika Uluslar Kupası ve 2030 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları, bu pazarda iş yapma fırsatlarını artırmakta.
Organizasyonun kapsamı, Fas’taki iş yapış kültürü ve ekonomik koşullar hakkında kapsamlı bilgilendirmeleri içeriyordu. İzmir’deki Yenişehir Ticaret Merkezi’ne benzer bir yapıyla öne çıkan Derb Omar bölgesi, Kazablanka’nın önemli ticaret merkezlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Bu yapı, Türk firmalarının pazara daha etkili bir şekilde girmesine olanak tanıyor.
İzmirli firmalar, görüşmeler sırasında 300'ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirerek, ürün numunelerini ve tanıtım kataloglarını Faslı firmalara sunma imkânı buldular. Katılımcılar, Türk ürünlerine olan ilginin memnuniyet verici olduğunu ve bu görüşmelerin yeni ihracat anlaşmalarına yol açabileceğini ifade ettiler.