Yerel »

Yozgat Sorgun'da Şap Tehlikesi Nedeniyle 5 Ay Kapalı Kalan Pazar Tekrar Faaliyete Geçti

Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Canlı Hayvan Pazarı, şap hastalığı nedeniyle yaklaşık 5 ay kapalı kaldıktan sonra bugün tekrar açıldı. Hayvancılık açısından önemli bir merkez olan pazar, 18 Haziran 2023 tarihinde kapatılmıştı. Bugün sabah saatlerinde yeniden faaliyete geçen pazar, besici ve tüccarların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hijyen önlemleri alınarak canlı hayvan ticareti başladı.

Yozgat Sorgun'daki Canlı Hayvan Pazarı, şap hastalığına karşı alınan tedbirler nedeniyle 5 ay süreyle kapalı kalmıştı. 18 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hayvan hareketleri kısıtlanmış ve pazar kapatılmıştı. Bugün itibarıyla yeniden açılan pazar, besiciler ve hayvan alım-satımı yapan tüccarlar için önemli bir buluşma noktası oldu. Hijyen kurallarına uyularak yapılan ticaret, bölgedeki hayvancılığın yeniden canlanmasına katkı sağlayacak. Pazarın açılmasıyla birlikte hayvan alım-satım işlemleri tekrar hız kazanmış durumda.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.