İzmir'de Su Kesintileri Ay Sonuna Kadar Devam Edecek
İzmir'de kuraklık nedeniyle su kesintileri, 15 Kasım'da sona ereceği açıklanan programın ardından ay sonuna kadar uzatıldı. 13 ilçede, iki günde bir gece saat 23.00 ile 05.00 arasında su kesintisi uygulanacak. Barajlardaki doluluk oranları ise kritik seviyelere geriledi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), kuraklık ve azalan su kaynakları nedeniyle su kesintilerini uzatma kararı aldı. Daha önce 15 Kasım'da sona ereceği belirtilen kesintiler, ay sonuna kadar devam edecek. Yeni düzenlemeye göre, 13 ilçede iki günde bir gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacak.
Kesintiler, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Menemen, Gaziemir, Bornova, Buca, Karabağlar, Balçova, Konak, Narlıdere, Güzelbahçe ve Menderes ilçelerini kapsıyor. Barajlardaki doluluk oranları ise alarm veriyor. Tahtalı Barajı yüzde 1.40, Ürkmez Barajı yüzde 3.70, Balçova Barajı yüzde 1.42, Güzelhisar Barajı yüzde 44.64 ve Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı ise yüzde 0.05 seviyesinde. Bu durum, bölgedeki su sıkıntısının daha da derinleşmesine yol açabilir.