Siyaset »

Ankara'da 11 Kasım'da 15 Milyon Fidan Toprakla Buluştu, 600 Milyon Hedefi Belirlendi

Ankara'da düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde, 15 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Bakan Yumaklı, kampanya süresince 600 milyon fidan dikme hedefi belirlendiğini açıkladı. Ayrıca, bu yıl yapılan etkinliklere 1 milyon 280 bin kişi katıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü, Türkiye genelinde 11 Kasım’da yapıldı. Bu yıl gerçekleştirilen etkinliklerde yaklaşık 15 milyon fidan toprakla buluştu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, etkinliğe katılan vatandaşa teşekkür ederek, bu yılki kampanyanın 1 yıl süreceğini belirtti. Bakan Yumaklı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Yeşil Vatan Seferberliği kapsamında, 550 milyon olan fidan dikme hedefimizi 600 milyona çıkardık" dedi.

Bu yılki etkinliklerin önemli bir kısmı, Türkiye genelinde 1.391 noktada gerçekleştirildi ve katılımcı sayısı rekor kırarak 1 milyon 280 bin 491 kişiye ulaştı. 2019’da 13 milyon 800 bin fidanın dikildiği etkinlikten daha fazla fidanın bu yıl toprakla buluşturulduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, “Bu anlamlı seferberliğe katkı veren tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca, orman sevgisinin artırılması ve gelecekte daha fazla rekor kırılması dileğinde bulundu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.