Yerel »

Van'da Artos Dağı, Kar Yağışı ile Beyaza Büründü

Van'da etkili olan kar yağışı, Artos Dağı'nı beyaz örtüyle kapladı. 3 bin 550 rakımlı dağın zirvesi, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Van'da son iki gündür devam eden sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Gevaş ilçesi sınırlarında yer alan 3 bin 550 rakımlı Artos Dağı ve Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi, karla kaplanarak göz alıcı bir manzara sundu. Kar yağışı, bölgedeki hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüşe neden oldu. Kar örtüsü, Van'ın doğal güzelliklerini daha da etkileyici hale getirerek, Artos Dağı'nın zirvesinde ve Karabet Geçidi'nde kartpostal görüntüleri oluşturdu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.