Bolu'da Mantar Toplamak İçin Evinden Çıkan 88 Yaşındaki Orhan Amca İçin Ekipler Seferber Oldu
Bolu'da yaşayan 88 yaşındaki Orhan Demir, mantar toplamak için evinden ayrıldıktan sonra kayboldu. Ailesinin durumu bildirmesi üzerine AFAD ve jandarma ekipleri arama çalışmalarına başladı. 3 gündür devam eden çalışmalar, henüz bir sonuç vermedi. Arama ekipleri, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyor.
Bolu'da yaşayan 88 yaşındaki Orhan Demir, cumartesi günü öğle saatlerinde mantar toplamak amacıyla evinden ayrıldı. Akşam saatlerine kadar geri dönmemesi üzerine ailesi, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurdu. İhbarın ardından AFAD koordinesinde bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. 3 gündür süren arama faaliyetlerine, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ORKUT ekipleri de destek veriyor. Ayrıca Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, Bolu Tugay Komutanlığı’ndan gelen 30 komandoyla birlikte arama çalışmalarına katılıyor. Çevre köylerden birçok gönüllü de arama çalışmalarına destek veriyor. Ancak şu ana kadar Orhan Demir'e ait herhangi bir iz bulunamadığı bildiriliyor.
Arama Çalışmaları Devam Ediyor
Pirahmetler köyünde yaşayan Cengiz Acar, "Orhan amcayı çok iyi tanıyorum. Dünden beri seferber olduk. Araziyi bildiğim için komandolara ve jandarma personeline yardımcı oluyorum. İnşallah buluruz. Dün bir ağaç budaması gördük. Onun işaretine benzettik. İşaret, yayla kısmına doğru gözüküyor. İnşallah bugün buluruz Orhan amcayı" dedi.