Samsun Terme'de 2. Terme Kitap Günleri Başladı
Samsun'un Terme ilçesinde düzenlenen 2. Terme Kitap Günleri, kitapseverleri bir araya getirdi. Açılışta, bisikletli gönüllüler tarafından toplanan kitaplar fuar alanına taşındı. Açılışta, Terme Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nın yanı sıra birçok katılımcı yer aldı. Etkinlik, 17-25 Kasım tarihleri arasında devam edecek.
Samsun'un Terme ilçesinde, Terme Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Cumhuriyet’in Işığında 2. Terme Kitap Günleri" etkinliği, kitapseverleri Terme Park Sosyal Yaşam Alanı’nda bir araya getirdi. Açılış günü, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği’nin (EKOBİD) gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile dikkat çekti. "Terme’ye Pedalla, Kitapla Gelecek Aydınlansın" projesi kapsamında Samsun’un 17 ilçesinden toplanan kitaplar, bisikletli gönüllüler tarafından fuar alanına taşındı. Açılış, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Başkanın Açılış Konuşması
Açılışta konuşan Başkan Şenol Kul, kitapların toplum üzerindeki birleştirici etkisine vurgu yaptı. Kul, "Bir eğitimci ve okur olarak, bilginin ve düşüncenin en temel kaynağının kitaplar olduğunu biliyorum. Bu yıl düzenlediğimiz Kitap Günleri, Terme'mizi dokuz gün boyunca bir kültür merkezine dönüştürecek. Eğitim ve kültürel gelişimi en üst düzeyde tutmayı hedefliyoruz." dedi. Açılış gününün onur konuğu Selma Argon Ersoy, "Dedem Mehmet Âkif" kitabındaki anılarını paylaştı. Ayrıca, etkinlikte düzenlenen kum sanatı gösterisi, şiir dinletisi ve kukla tiyatrosu da katılımcılara keyifli anlar sundu.
Etkinlik Programı ve Ziyaret Bilgileri
2. Terme Kitap Günleri, 17-25 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Etkinlik boyunca çeşitli yazarların katılacağı söyleşiler, imza günleri ve kültürel buluşmalar gerçekleştirilecek. Kitapseverler bu fırsatı kaçırmamalı!