Ankara'da Gerçekleşen Engelli Hakları Eylem Planı Toplantısında Önemli Açıklamalar Yapıldı
Ankara'da düzenlenen Engelli Hakları Eylem Planı toplantısında, Bakan Göktaş, Türkiye’nin sosyal devlet vizyonunu güçlendirecek konulara değindi. Eylem Planının 2023-2025 dönemini kapsadığını belirten Göktaş, tüm paydaşların katkı vermesini beklediklerini ifade etti. Ayrıca, eğitim alanında engelli bireylerin haklarına dikkat çekildi.
Ankara'da gerçekleştirilen Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı toplantısında, Bakan Göktaş önemli açıklamalarda bulundu. 2023-2025 dönemini kapsayan Eylem Planı’nın, 2030 Engelsiz Vizyonu'nun ilk adımı olduğunu belirten Göktaş, "Bu vizyonu, üçer yıllık yeni planlarla 2030’a kadar sürdüreceğiz" dedi. İkinci Eylem Planı'nın hazırlıklarının tamamlanması gerektiğini vurgulayan Göktaş, tüm paydaşların somut katkılarının önemine dikkat çekti.
Toplantının bir diğer gündem maddesi ise eğitim alanında yürütülen çalışmalardı. Göktaş, kapsayıcı eğitimin yalnızca engelli bireylerin eğitim hakkıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda toplumun engelliliğe bakış açısını dönüştüren bir strateji olduğunu belirtti. Eğitim ortamlarının engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına uyum sağlaması gerektiğini vurgulayan Göktaş, erişim sorunlarının aşılması için tüm paydaşların iş birliği yapması gerektiğini ifade etti.
Bakan Göktaş, 2025 Aile Yılı’nın engelli bireyler ve aileleri için daha güçlü destek mekanizmalarının hayata geçirileceği bir dönem olacağını söyledi. Engelli bireylerin haklarını güçlendirme yolculuğunda iş birliği ve koordinasyonun önemine değinen Göktaş, "Kurumlar arası eşgüdüm, uygulama süreçlerini izleme ve politika geliştirme süreçlerine yön verme işleviyle, çalışmalarımıza stratejik bir rehberlik sağlıyor" şeklinde konuştu. Toplantının ardından basına kapalı olarak devam ettiği bildirildi.