Siyaset »

Denizli Serinhisar'da Başkan Osman Kılıç, Yardımcısının Ses Kaydını Dinlettiği İçin Hapis Cezası Aldı

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde, Belediye Başkanı Osman Kılıç, eski yardımcısının ses kaydını başkalarına dinlettiği gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olayın ardından eski yardımcısı E.A., CHP'den istifa ederek bağımsız meclis üyesi oldu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde, CHP'li Belediye Başkanı Osman Kılıç hakkında açılan dava sonuçlandı. Kılıç, o dönem başkan yardımcısı olan E.A.'nın Fransa'daki bir hemşehrisiyle yaptığı telefon görüşmesine ait ses kaydını, belediye meclis üyelerine dinlettiği iddiasıyla yargılandı. Bu durum, "Kişisel verilerin korunması ve özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla yargıya taşındı. Acıpayam Adliyesi'nde görülen duruşmada mahkeme, Osman Kılıç'a 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ancak mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi. Olayın ardından E.A., CHP'den istifa ederek bağımsız bir belediye meclis üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.