İstanbul’da 2’nci Anadolu Opera ve Bale Festivali’nin Tanıtım Toplantısı Yapıldı
İstanbul'da düzenlenen 2’nci Anadolu Opera ve Bale Festivali'nin tanıtım toplantısında, 22 Kasım'da başlayacak etkinlikler hakkında bilgiler paylaşıldı. Festival, çeşitli sanat dallarıyla sanatseverlere ücretsiz olarak sunulacak.
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bedri Tan Sağtürk ile birlikte birçok yetkili katıldı. 22 Kasım'da Baksı Müzesi'nde başlayacak olan festival, operadan müzikallere ve çocuk oyunlarına kadar birçok etkinliği içerecek. Etkinlikler, her yaştan sanatsevere ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca, festival kapsamında genç yeteneklerin keşfi için düzenlenen taramalar da devam edecek.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, toplantıda yaptığı açıklamada, gittiği illerde yetenek taramaları gerçekleştirdiklerini ve genç sanatçıların doğru yönlendirilmesi için çalıştıklarını belirtti. Bu yıl daha fazla tecrübe ile sahne alacaklarını ve yerel yönetimlerle iş birliği yapma çağrıları aldıklarını ifade etti. Festivalin ilk programı, 5 Aralık'ta Çorum'da "Doktor Mucize" operası ile başlayacak ve 6 Aralık'ta "Okulumuz Orman" çocuk oyunu ile sona erecek.