Yaşam »

Elazığ Ağın'daki Kadın Kooperatifi, Ürettiği Leblebiyle Ülke Genelinden Talep Görüyor.

Elazığ'ın Ağın ilçesinde kurulan kadın kooperatifi, günlük 700 kiloya kadar leblebi üretimi yaparak önemli bir başarıya imza attı. 22 kadından oluşan kooperatif, yöresel leblebiyi Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor. Kooperatif başkanı Samiye Genç, atölyenin yıllardır hayalini kurduklarını belirtti.

Elazığ'ın Ağın ilçesinde 22 kadının bir araya gelerek kurduğu kooperatif, leblebi üretiminde dikkat çekici bir başarı elde etti. Kadınlar, günlük 500 kilogramdan 700 kilograma kadar üretim yaparak bölge ekonomisine katkıda bulunuyor. Üretilen leblebiler, paketlenerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Kooperatifin başkanı Samiye Genç, bu atölyenin uzun zamandır hayalini kurduklarını ifade etti. Genç, “22 ortak kadın olarak çalışıyoruz. Siparişlere göre ürün gönderiyoruz ve sosyal medya üzerinden de takipçilerimizle iletişim kuruyoruz” dedi.

Kooperatif üyelerinden Hatice Cumurcu Görür ise, 2019 yılında bu projeye başladıklarını aktararak, “Ağın’daki tüm kadınların bu işi yapabileceğini düşündük. Şu anda aktif 22 kişiyiz ve kadınlarımızın gücüne inanıyoruz” şeklinde konuştu. Kooperatif, daha fazla kadın istihdam etmeyi ve atölyeyi büyütmeyi hedefliyor. Kadınların birlikte çalışarak büyük başarılara imza atabileceğinin altını çizen Görür, “Kadının yapamayacağı hiçbir iş yoktur” dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.