Asayiş »

Samsun'da 13 Milyon Liralık Dolandırıcılık Davasında 5 Şüpheli Yakalandı

Samsun'da gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık soruşturmasında, kooperatif aracılığıyla yaklaşık 13 milyon lira dolandırıcılık yapıldığı belirlendi. İki mağdurun, kendilerini emlakçı olarak tanıtan şüphelilere büyük meblağlarda para gönderdikleri tespit edildi. Şüphelilerden biri serbest kalırken, diğer dört kişi gözaltına alındı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü nitelikli dolandırıcılık soruşturmasında, kooperatif üzerinden arsa satışı vaadiyle toplamda 13 milyon 393 bin TL dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, mağdurlar, 2025 yılının Mayıs-Ekim ayları arasında kendilerine emlakçı olduğunu söyleyen V.P. aracılığıyla şüphelilerin banka hesaplarına yüksek tutarlarda para göndermiş. Yapılan incelemelerde, mağdurlara verilen kooperatif belgelerinin sahte olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin Yakalanması
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan operasyon neticesinde V.P. (27), M.E. (24), M.K.M. (26), A.A.Ö. (21) ve E.P. (31) isimli beş şüpheli Samsun'da gözaltına alındı. E.P., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğer dört şüpheli adliyeye sevk edildi. Bu olay, dolandırıcılık vakalarının artış gösterdiği bir dönemde dikkat çekiyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.