Manisa'da Gerçekleşen Adalet ve Sanayi İş Birliği Forumu'nda Önemli Konular Ele Alındı.
Manisa'da düzenlenen Adalet ve Sanayi İş Birliği Forumu, sanayi temsilcileri ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ceza İnfaz Kurumları arasında önemli iş birliklerini hedefliyor. Forumda, yükümlülerin istihdamı ve topluma kazandırılması amacıyla çeşitli programlar ele alındı. Etkinliğe Manisa'nın önde gelen adalet ve sanayi temsilcileri katıldı.
Manisa'da gerçekleştirilen Adalet ve Sanayi İş Birliği Forumu, Manisa Adalet Teşkilatı'nın koordinasyonunda ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği (MOSBSANDER) ev sahipliğinde yapıldı. Forumda, sanayi temsilcileri, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ceza İnfaz Kurumları bir araya gelerek önemli bir iş birliği platformu oluşturdu.
Forumun Gündemi
Etkinliğin ana gündemi, "Hükümlü ve Yükümlüleri Topluma Kazandırma ve İstihdam Olanakları" olarak belirlendi. Burada, yükümlülerin meslek edinmesi ve üretim süreçlerine katılması için özel sektörle yapılabilecek uygulamalar detaylı bir şekilde ele alındı.
Katılımcılar ve Açıklamalar
Etkinlikte Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan ve diğer yetkililer katıldı. Başsavcı Eker, denetimli serbestlik kapsamındaki bireylerin topluma kazandırılmasının önemine değinerek, bu sürecin hem bireysel hem de toplumsal faydalar sağlayacağını vurguladı.
Uygulamalar ve Projeler
Forumda, yükümlülerin kamu yararına çalışma programları, mesleki eğitim kursları ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliği yöntemleri tanıtıldı. Sanayi temsilcileri, nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için Denetimli Serbestlik sistemiyle iş birliği yapma konusunda istekli olduklarını belirtti.